renovatie Hebron, Amersfoort

Project gegevens

Renovatie gemeentelijk monument Hebron naar een multifunctioneel, gasloos gebouw.
  • Opdrachtgever GGz Centraal
  • Geleverde diensten Projectmanagement
  • Bruto vloeroppervlakte ca 4.346 m2
  • Locatie Amersfoort
  • Periode april 2019 – heden

Renovatie monument Hebron

Hebron is een gemeentelijk monumentaal gebouw gelegen op het terrein Zon & Schild te Amersfoort. Het gebouw voldoet niet meer aan de technische eisen.

Het gebouw krijgt een andere bestemming dan voorheen. Op de begane grond komen functies zoals medisch paramedisch centrum, restaurant/winkel, facilitaire functies en dagbestedingsvoorzieningen. De eerste en de tweede verdieping worden werkplekken en vergaderruimtes voor zorgmedewerkers en ondersteunende diensten.

People & bricks verricht namens GGz Centraal de projectbegeleiding van initiatief tot en met realisatie. Het architectenteam onder leiding van Van Hoogevest Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Project omschrijving

Een groot onderdeel van de benodigde verbouwwerkzaamheden is het verrichten van groot onderhoud aan exterieur en interieur in combinatie met grootschalige verduurzamingsvoorzieningen aan de schil van het gebouw. Het gebouw wordt middels lucht water warmtepompen verwarmd en gekoeld. Daarmee is dit monument gasloos ontworpen.

Met de hoogwaardige renovatie van Hebron wordt een voormalige sanatorium in een nieuwe functie en met behoud van haar karakterisieke monumentwaarden ingezet naar een toekomstgericht gebruik.

Hierbij worden niet alleen cliëntondersteunende functies geconcentreerd in dit gebouw, maar worden de kantoren op het voor GGz Centraal gewenste werkplekconcept “nieuwe werken” voorbereid.

Scherm­afbeelding 2024-06-26 om 12.50.04